Ostala oprema

Hidraulični vang

Reckmann hidraulični vang omogućava totalnu kontrolu nad bumom. S dignutim jedrom, vang snažno ali pažljivo vuče bum s dovoljno snage, čak i kad se jedro zaglavi ili u uzburkanom moru. Dostupan je širok raspon pumpi i kontrolnih ploča za brze i precizne prilagodbe, a moguće ih je dopuniti i opcijom brzog otpuštanja („quick-release“) kako bi se vang trenutačno otpustio. Vaše prednosti:

  • prolazak ulja kroz klipnjaču – smanjena dužina crijeva čime se minimizira mogućnost oštećenja
  • unaprijed postavljena ali i varijabilna snaga – savršena kontrola za jednostavno kraćenje ili slaganje jedra
  • lagani – napredne tehnologije dizajna i materijala omogućavaju minimalnu težinu
  • završna izrada – anodizirani u crnoj boji ili bez boje
  • dostupni u veličinama od -12 do -60
  • ostale veličine (do veličine -360) i mogućnosti izvedbe (inox, itd.) dostupni na zahtjev

Reckmann “Furlfind” – inovativni sistem automatskog pozicioniranja rol buma

Furlfind omogućava maksimalnu opuštenost i kontrolu kod namatanja glavnog jedra. Jednostavnim pritiskom na prekidač, vang se automatski pomiče u prethodno programiranu poziciju. Kod svakog odmotavanja ili zamotavanja glavnog jedra, bum će se automatski postaviti u istu poziciju. Kada se bum postavi u programiranu poziciju, posada dobije signal putem zelenog LED svjetla. Za vrijeme jedrenja, Furlfind se koristi kao normalni sistem s prekidačima za pomicanje vanga gore ili dolje u željenu poziciju.

Moguće je programirati i maksimalnu odnosno minimalnu dužinu vanga. Primjerice, moguće je programirati maksimalnu dužinu vanga kako bi se spriječilo udaranje buma u bimini.

Ovlašteni servisni centar

Dio smo mreže članova unutar BSI grupe sa statusom Ovlaštenog servisnog centra

Kao servisni centar slijedimo BSI-jeve preporuke i smjernicete smo u potpunosti podržani od strane tvornice jer koristimo samo materijale koje je isporučio ili odobrio BSI kada radimo popravke za nove ili prethodno isporučene BSI projekte. Time se osigurava potpuna vidljivost i povijest svih materijala ugrađenih u paketu opreme.