Bum

Park Avenue i Canoe

Park Avenue

Park Avenue bum, osim što ima elegantnu liniju pa doprinosi izgledu Vašeg plovila, zbog svoje širine olakšava skidanje i slaganje jedra. Dok ga spuštate, jedro pada na široku platformu, a Park Avenue bum se obično nadopunjava i “lazy jack” sistemom koji jedru ne dozvoljava da padne na palubu.

Takav bum zbog svoje dubine najčešće sakrije većinu jedra dok je ono spušteno, istovremeno štiteći jedro od oštećenja, a na njega se lako montira i tenda za sunce.

Park Avenue bumovi proizvode se u više oblika, a u većini slučajeva moguće ih je jednostavno montirati na postojeći jarbol.

Ukoliko razmišlajate o ugradnji Park Avenue buma ili trebate savjet, pošaljite nam upit.


Canoe

Slično kao i Park Avenue bum, canoe bum omogućava lakše slaganje glavnog jedra. Osnovna prednost canoe buma u odnosu na Park Avenue bum je njegova dubina, zbog koje se veća površina jedra može složiti unutar samog buma. Obično su opremljeni i “lazy jack” sistemom kako bi se dodatno olakšalo spuštanje i slaganje jedra.

Canoe bumovi proizvode se od aluminija i karbona, a obično se koriste na maxi jahtama.

Za informacije o različitim opcijama, slobodno nam pošaljite upit.

Ovlašteni servisni centar

Dio smo mreže članova unutar BSI grupe sa statusom Ovlaštenog servisnog centra

Kao servisni centar slijedimo BSI-jeve preporuke i smjernicete smo u potpunosti podržani od strane tvornice jer koristimo samo materijale koje je isporučio ili odobrio BSI kada radimo popravke za nove ili prethodno isporučene BSI projekte. Time se osigurava potpuna vidljivost i povijest svih materijala ugrađenih u paketu opreme.